Hoelang duurt de installatie van een gietvloer?

De installatie van een gietvloer verloopt net iets anders dan bij een reguliere vloer. Zo zijn tapijt, PVC en laminaat binnen één dag aan te brengen en bestaan vaak uit een enkele laag (isolatie uitgezonderd). Maar hoelang duurt de installatie van een gietvloer? In de blog vertellen we uitgebreid over het installatieproces van een EPI Superbase gietvloer.

Het aanbrengen van een gietvloeren neemt doorgaans, afhankelijk het soort gietvloer, 3 tot 5 dagen in beslag en bestaat uit meerdere lagen. Iedere dag wordt er, na het uitharden, een nieuwe laag aangebracht. Lees hier meer over welke ondergrond geschikt is voor een gietvloer.

Voorbereiding

In aanloop naar de installatiedagen is het belangrijk goede voorbereidingen te treffen. Doorgaans moet de omgevingstemperatuur van de ondergrond en materiaal tussen de ca. 18° – 25°C en dauwpunt verschil van ten minste 3°C liggen. Heb je een vloerverwarming dan is belangrijk om je aan het opstookprotocol te houden.

Gietvloer in horeca
EPI Coatingvloeren 300 POX
EPI Superbase Gietvloer in restaurant

De opbouw

De eerste dag wordt de ondergrond vlak, schoon en droog gemaakt. Daarna wordt de eerste laag aangebracht. Dit is de Primer/Schraplaag. Deze laag dicht de ondergrond en vult kleine oneffenheden op. Tevens zorgt de laag voor een goede hechting en stevigheid. Dit is van essentieel belang bij een lange levensduur.

Tijdens de tweede dag wordt de gekozen gietvloer aangebracht. Dit kan een solid (1 kleur) of een blend (mix van 2 kleuren) zijn. Bij de blend kleur adviseren wij om bij de eerste vierkante meters mee te kijken en aan te geven of de blend bevalt. Ook kan er worden gekozen voor een instrooi in een bepaalde grootte en kleur.

Op de derde dag en vierde dag wordt de vloer voorzien van een aflaklaag. Deze laag beschermt de vloer tegen beschadigingen en vuil. De extra laklaag staat garant voor jarenlange levensduur.

In gebruik

EPI adviseert om zo lang mogelijk te wachten met het belasten van de nieuwe gietvloer. 24 uur na het aanbrengen van de laatste laag is de vloer klaar voor lichte voetbelasting. Na 72 uur is de gietvloer gereed voor middelmatige belasting en na 7 dagen voor normaal gebruik.

 

Persoonlijk advies

Vragen over de installatie? Onze adviseurs geven antwoord en advies op alle installatievragen. Maak vrijblijvend een afspraak voor de showroom of op locatie.

Gietvloer in horeca

Lees andere trendberichten

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De nieuwe kleurencollectie voor de EPI gietvloeren is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Maison Marie, AL architecten, EQ Interieur en TREU Interior Specials. Op uitnodiging van EPI zijn deze partijen samen met ons begonnen aan een zoektocht tot nieuwe...

mehr lesen
Tips voor werken in warm weer

Tips voor werken in warm weer

We kunnen weer gaan genieten van prachtige warm weer. Voor de verwerkers van EPI producten zorgt dat voor wat extra aandachtspunten voor het beste eindresultaat.   Onze tips:   Neem voorzorgsmaatregelen zodat de verwerkingsomstandigheden optimaal zijn Laat...

mehr lesen
Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Op woensdag 14 oktober heeft Robbert van der Eijk, initatiefnemer en directeur van De IJssel Coatings in Moordrecht, het startschot gegeven voor de opleiding tot VVVF verfvakman van VAPRO. Drie EPI Group collega’s maken gebruik van de kans deze unieke opleiding te...

mehr lesen
Vloeren voor de mobiliteitssector (garages en werkplaatsen)

Vloeren voor de mobiliteitssector (garages en werkplaatsen)

Een goede, slijtvaste vloer is voor de mobiliteitssector, zoals garagebedrijven en werkplaatsen, super belangrijk. Dagelijks worden auto’s en bussen in- en uit gereden, worden er gereedschappen en machines op de vloer geplaatst en wordt de vloer belast door bezoekers...

mehr lesen