Modieuze en slijtvaste vloeren voor de retail

Een nette, verzorgde winkel is het visitekaartje voor ieder merk of bedrijf. Een vloer bepaalt voor het overgrote deel de uitstraling van de winkel. De retail sector kent vele soorten winkelconcepten. Van knusse boetiekjes tot aan grote warenhuizen. Iedere winkel heeft zijn eigen identiteit die middels structuren, kleuren en vormen gepresenteerd wordt. EPI heeft verschillende vloersystemen met ieder zijn eigen uitstraling en unieke eigenschappen die uitermate geschikt zijn voor toepassing in winkels. In deze blog stellen we ze aan je voor.

Glad of juist ruw en gestructureerd?

De structuur van een gietvloer is afhankelijk van het soort vloersysteem. Bij een winkelformule met een industriële of landelijke inrichting past de rauwe uitstraling van de Corestone Nature vloer uitstekend, terwijl een moderne of design inrichting beter tot zijn recht komt met de gladde Superbase PU gietvloer.

De EPI Corestone Nature vloer wordt gekenmerkt door zijn ruwe, gestructureerde betonlook. Je herkent hem aan de kenmerkende uitstraling van een getroffelde vloer. De Corestone Nature bevat natuurlijke mineralen kwartsen die de vloer structuur geven. De samenstelling maakt de Corestone Nature een vloer die letterlijk tegen een stootje kan. De hoge slijtvastheid en krasvastheid geven de vloer een lange levensduur. Daarnaast toont vuil zich minder snel door de structuur van de vloer.

De EPI Superbase gietvloer is daarentegen een strakke, vlakke, naadloze PU-gietvloer. Kenmerkend zijn de sterkte, het comfort en verhoogde scheuroverbrugging, zeker in combinatie met de EPI Membrane. De vloer is minder indrukgevoelig dan andere reguliere gietvloeren en sterker.

Beide vloeren hebben goede antislip eigenschappen.

 

EPI Superbase Warm concrete
Gietvloer in winkel
Gietvloer in winkel

Licht, donker of met flakes

De EPI vloersystemen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. De systemen zijn verkrijgbaar als solid (één kleur) of als blend (mix van twee kleuren). Elk vloersysteem kent haar eigen kleurenaanbod, afgestemd op de trends en wensen van het moment. Daarnaast zijn de vloeren ook leverbaar in alle RAL en NCS kleuren. Daarnaast kan de superbase ingestrooid worden met decoratieve flakes.
Lichte kleuren maken winkelruimtes optisch groter. Dit effect wordt nog verder versterkt door het naadloze oppervlak. Donkere kleuren maken ruimtes doorgaans kleiner en intiemer. Daarnaast kan je door kleurgebruik ook bijvoorbeeld looproutes en verschillende afdelingen duidelijk aangeven.

 

Alleen maar voordelen

De EPI detailhandel vloeren zijn gemakkelijk aan te brengen op bestaande tegelvloeren. Zo bespaar je tijd en voorkom je onnodige sloopkosten. De naadloze en slijtvaste eigenschappen maken de vloer onderhoudsarm en geven het een zeer lange levensduur.

 

Overtuig jezelf

In onze showroom informeren we je graag over onze vloersystemen en geven vrijblijvend advies over de mogelijkheden. Benieuwd wat wij voor jouw winkel kunnen betekenen? Maak vandaag nog een afspraak.

Lees andere trendberichten

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De nieuwe kleurencollectie voor de EPI gietvloeren is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Maison Marie, AL architecten, EQ Interieur en TREU Interior Specials. Op uitnodiging van EPI zijn deze partijen samen met ons begonnen aan een zoektocht tot nieuwe...

mehr lesen
Tips voor werken in warm weer

Tips voor werken in warm weer

We kunnen weer gaan genieten van prachtige warm weer. Voor de verwerkers van EPI producten zorgt dat voor wat extra aandachtspunten voor het beste eindresultaat.   Onze tips:   Neem voorzorgsmaatregelen zodat de verwerkingsomstandigheden optimaal zijn Laat...

mehr lesen
Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Op woensdag 14 oktober heeft Robbert van der Eijk, initatiefnemer en directeur van De IJssel Coatings in Moordrecht, het startschot gegeven voor de opleiding tot VVVF verfvakman van VAPRO. Drie EPI Group collega’s maken gebruik van de kans deze unieke opleiding te...

mehr lesen