Een kijkje achter de schermen: de zoektocht naar nieuwe kleuren

De nieuwe kleurencollectie voor de EPI gietvloeren is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Maison Marie, AL architecten, EQ Interieur en TREU Interior Specials. Op uitnodiging van EPI zijn deze partijen samen met ons begonnen aan een zoektocht tot nieuwe sprekende kleuren. In de blog vertellen we hoe ze tot de nieuwe kleuren zijn gekomen.

Gewapend met een dosis inspiratie, diverse moodboards en kleurenwaaiers zijn de designbureaus onafhankelijk van elkaar in de showroom aan de slag gegaan om tot nieuwe expressieve kleuren te komen. Vervolgens zijn deze nieuwe kleuren gebundeld in drie toepasselijke thema’s: Earth Tones, Industrial Cool en Neutrals. Hieronder beschrijven we de motivatie per designbureau.

EPI Superbase Warm concrete
EPI Superbase Warm concrete

Maison Marie

Maison Marie is een interior design studio. Zij creëren ruimtes met persoonlijkheid, ruimtes met een eigen verhaal.Tailor made interior concepts voor zowel private residences als commercial spaces. De stijl van Maison Marie is tijdloos met een touch van nu. Een bijzondere mix van stijlen, met een liefde voor bijzondere stoffen en warme kleuren. Voor EPI hebben zij de kleuren Rose, Sage, Honey en Terra ontwikkeld. Tinten die zijn oorsprong vinden in de natuur.

AL architecten

AL architecten BNA is een bureau voor architectuur en interieurarchitectuur. Zij richten zich voornamelijk op de particuliere woningmarkt en hun diensten bestaan uit nieuwbouw, verbouw en interieur van concept tot en met realisatie. Een opmerkelijk project is de verbouwing van een gigantische boerderij tot een moderne leefruimte waar oude elementen zijn behouden. De gekozen River-kleur is geïnspireerd op een natuurgebied in Venezuela. De naam River past perfect bij de kleur vanwege het karakter: rustig.

EPI Superbase Warm concrete

Treu Interior Specials

Treu Interior Specials is de expert op het gebied van wand- en vloerafwerking. In de afgelopen 30 jaar hebben ze zich op de kaart gezet met hun interieur, vloeren, wandbekleding, gordijnen en printdesign. Marc Treu heeft gekozen voor de kleuren Jute & Raffia. Echte levendige kleuren die tot de verbeelding spreken en om een statement mee te maken. Maar ook kleuren waarmee oneindig gecombineerd kan worden in inrichtingen.

EQ Interieur

EQ Interieur is een bureau voor interieuradvies en -ontwerp. EQ houdt zich bezig met interieurontwerp voor bedrijven en particulieren. Het bureau kiest voor de kleuren Canvas, Ash en Fjord. De kleuren passen bij de idealen en identiteit van het bureau. Gedurfde kleuren met een rauw randje die passen in een strak design.

De zoektocht naar jouw perfecte kleur

De zoektocht naar de perfecte kleur voor je gietvloer kan een grote opgave zijn. Persoonlijke voorkeuren zijn bij de keuze een vrij essentieel onderdeel. Onze showroom medewerkers geven je persoonlijk advies. Maak nu vrijblijvend een afspraak!

Lees andere trendberichten

Tips voor werken in warm weer

Tips voor werken in warm weer

We kunnen weer gaan genieten van prachtige warm weer. Voor de verwerkers van EPI producten zorgt dat voor wat extra aandachtspunten voor het beste eindresultaat.   Onze tips:   Neem voorzorgsmaatregelen zodat de verwerkingsomstandigheden optimaal zijn Laat...

mehr lesen
Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Op woensdag 14 oktober heeft Robbert van der Eijk, initatiefnemer en directeur van De IJssel Coatings in Moordrecht, het startschot gegeven voor de opleiding tot VVVF verfvakman van VAPRO. Drie EPI Group collega’s maken gebruik van de kans deze unieke opleiding te...

mehr lesen

Maak kennis met onze vloeren

In onze fabriek in Houten worden onze vloeren met liefde gemaakt. Onze showroom “EPI Experience” van bijna 400 m2 grenst aan de fabriek. Hier laten we je graag op afspraak onze vloeren zien. Als fabrikant hebben we alle kennis in huis om je advies op maat geven. Klik op onderstaande knop om naar het afspraak formulier te gaan. Vul je gegevens zo compleet mogelijk in, dan word je door Nienke of Roos teruggebeld om een afspraak in te plannen. 

Benieuwd naar wat een gietvloer kost?

Vraag een prijsindicatie aan >