Stijlvolle en slijtvaste vloeren voor de horeca

Een vloer is sfeerbepalend voor iedere verblijfs- of werkruimte. Kleuren, materialen en structuren spelen daarin een grote rol. Een horecavloer moet naast stijlvol ook aan praktische eisen voldoen, denk daarbij aan veiligheidseisen en onderhoudseisen. Deze combinatie bieden de naadloze kunststof vloersystemen van EPI. Voor front of house ruimtes als restaurants en hotelentrees zijn de designvloeren prachtig en functioneel, terwijl er achter de schermen zoals in de keuken en het magazijn andere eigenschappen vereist worden, waaraan de industriële vloersystemen van EPI voldoen. In deze blog geven we enkele voorbeelden van vloersystemen die toepasbaar zijn in de horeca.

Designvloeren

Corestone Nature

De Corestone Nature vloer is een designvloer met een rauw, stoer uiterlijk en sterke eigenschappen wat hem bij uitstek geschikt maakt als horecavloer. Deze naadloze vloer is toepasbaar in gastenverblijven, restaurantzalen, hotellobby’s en cafés. Eigenlijk op elke plek die gezien mag worden. Corestone Nature is een rauwe, ambachtelijke naadloze vloer. Sterk, zeer krasvast, kunststof gebonden en voorzien van minerale kwartsen. De look van cement en beton zonder krimpscheuren.
De Corestone Nature vloer is verkrijgbaar in solids (1 kleur) en blends (mix van 2 kleuren). De kleurkeuze bepaalt uiteindelijk hoe groot of intiem een ruimte eruit moet zien.

 

Superbase vloer

Ook de Superbase vloer is een design vloer die gezien mag worden. Ten opzichte van de Corestone vloer is de Superbase vloer een gladde, strakke PU gietvloer. Wil je wat bijzonders doen met kleuren of patronen dan is deze vloer is uitermate geschikt. Laat je inspireren door het ontwerp van het restaurant in KEW Gardens, Londen. Naast onze eigen kleurencollectie kan de Superbase in NCS en RAL kleuren gemaakt worden. De Superbase vloer is slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. De Superbase gietvloer is uit te breiden met het EPI Membrane. Deze laag is scheuroverbruggend en reduceert het contactgeluid.

Gietvloer in horeca
EPI Coatingvloeren 300 POX
EPI Superbase Gietvloer in restaurant

Industrievloeren

Voor de zwaarder belaste vloeren zoals in de keuken, koeling of het magazijn raden we je aan te kiezen voor een van onze industriële vloeren. Industrievloeren zijn ontwikkeld om zwaardere belastingen aan te kunnen en bestand te zijn tegen hitte/ koude en bijzondere vloeistoffen als vetten, zuren en andere chemicaliën.

 

Epoxy gietvloer

Een EPI Epoxy-vloersysteem is een multifunctionele vloerenoplossing. Dit vloersysteem vind je terug in de logistiek, industrie en groothandels. Door zijn goede slijtvastheid en stroefheid is dit systeem zeer geschikt als magazijnvloer.

 

Forcem vloer (PU Cement)

Het Forcem systeem is speciaal ontwikkeld om hoge mechanische, chemische en thermische belastingen te weerstaan. Hij is geurloos tijdens het aanbrengen en al na 24 uur belastbaar. Het wat ruwere oppervlak is van zichzelf al behoorlijk anti-slip maar door instrooien kan hij extra goed anti-slip uitgevoerd worden. Deze vloeren zijn eenvoudige te reinigen en te onderhouden, ze kunnen zelfs met stoom gereinigd worden. Vandaar dat hij veel toegepast wordt in keukens en andere plaatsen waar voedsel geproduceerd wordt.

 

Alles onder één dak

EPI heeft voor iedere ruimte binnen de horecasector een passend vloersysteem. Van prachtige gladde en betonlook designvloeren tot functionele industrievloeren in de keuken of magazijn.
Nieuwsgierig welke vloersystemen passen bij jouw organisatie? We informeren je graag naar de mogelijkheden. Neem contact met een van onze collega’s voor een vrijblijvende afspraak.

Lees andere trendberichten

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De nieuwe kleurencollectie voor de EPI gietvloeren is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Maison Marie, AL architecten, EQ Interieur en TREU Interior Specials. Op uitnodiging van EPI zijn deze partijen samen met ons begonnen aan een zoektocht tot nieuwe...

mehr lesen
Tips voor werken in warm weer

Tips voor werken in warm weer

We kunnen weer gaan genieten van prachtige warm weer. Voor de verwerkers van EPI producten zorgt dat voor wat extra aandachtspunten voor het beste eindresultaat.   Onze tips:   Neem voorzorgsmaatregelen zodat de verwerkingsomstandigheden optimaal zijn Laat...

mehr lesen
Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Op woensdag 14 oktober heeft Robbert van der Eijk, initatiefnemer en directeur van De IJssel Coatings in Moordrecht, het startschot gegeven voor de opleiding tot VVVF verfvakman van VAPRO. Drie EPI Group collega’s maken gebruik van de kans deze unieke opleiding te...

mehr lesen