Warme weersomstandigheden vragen extra voorbereiding

We kunnen weer gaan genieten van prachtige warm weer. Voor de verwerkers van EPI producten zorgt dat voor wat extra aandachtspunten voor het beste eindresultaat.

 

Onze tips:

 

Neem voorzorgsmaatregelen zodat de verwerkingsomstandigheden optimaal zijn

Laat ramen en deuren dicht! Zo voorkom je dat insecten en stof in de vloer komen. Om de temperatuur naar beneden te krijgen klinkt het logisch om goed te ventileren en ramen en deuren open te zetten. NIET doen!

 

Begin op tijd

Houd er rekening mee dat je misschien extra vroeg moet gaan werken om zo toch de juiste omgevingstemperatuur te hebben voor de verwerking. Soms zal je de klus zelfs moeten uitstellen.

Vergeet niet je opdrachtgever te informeren want het kan grote gevolgen hebben voor hun planning.

pmma en mma distributeur

Zorg dat de verwerkingsruimte en de producten de juiste temperatuur hebben en houden

Let op dat de producten bij transport en opslag erg warm kunnen worden, geef de producten minimaal 24 uur de tijd om te acclimatiseren in de ruimte waar ze verwerkt gaan worden. Dit moet een koele, droge en geventileerde ruimte zijn en in de oorspronkelijke, gesloten verpakking.

Meten is weten, meet dagelijks de klimatologische omstandigheden

  • Omgevings- en vloertemperatuur
  • Relatieve luchtvochtigheid
  • Materiaaltemperatuur
  • Dauwpunt

Voor verreweg de meeste van onze producten geldt dat de optimale verwerkingstemperatuur tussen de 15 en 23 graden ligt. Is de temperatuur te hoog dan kan het zijn dat het materiaal niet goed uitvloeit of de verwerkingstijd sneller of juist trager is. Ook heeft de temperatuur invloed op de potlife, hogere temperaturen verkorten deze. Daarnaast zijn relatieve luchtvochtigheid en dauwpunt van belang, ze hebben invloed op de verwerkingstijd en kunnen zelfs een verstoring van de uitharding veroorzaken.

EPI applicatie PU gietvloer

Lees vooraf het meest recente Product Data Sheet door of neem contact met ons op voor advies zodat je er rekening mee kunt houden in je planning.

 

Bonustip:

Ben je bezig met een PU-gietvloer? Draag een zweetbandje, transpiratievocht kan lelijke plekken veroorzaken in de PU-gietvloer.

Veel succes en keep it cool!

Lees andere berichten

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De nieuwe kleurencollectie voor de EPI gietvloeren is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Maison Marie, AL architecten, EQ Interieur en TREU Interior Specials. Op uitnodiging van EPI zijn deze partijen samen met ons begonnen aan een zoektocht tot nieuwe...

mehr lesen
Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Op woensdag 14 oktober heeft Robbert van der Eijk, initatiefnemer en directeur van De IJssel Coatings in Moordrecht, het startschot gegeven voor de opleiding tot VVVF verfvakman van VAPRO. Drie EPI Group collega’s maken gebruik van de kans deze unieke opleiding te...

mehr lesen
Vloeren voor de mobiliteitssector (garages en werkplaatsen)

Vloeren voor de mobiliteitssector (garages en werkplaatsen)

Een goede, slijtvaste vloer is voor de mobiliteitssector, zoals garagebedrijven en werkplaatsen, super belangrijk. Dagelijks worden auto’s en bussen in- en uit gereden, worden er gereedschappen en machines op de vloer geplaatst en wordt de vloer belast door bezoekers...

mehr lesen

Maak kennis met onze vloeren

Als fabrikant hebben wij alle kennis in huis om je persoonlijk advies op maat te geven. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact op met een van onze specialisten.

  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

+31 (0)30 293 36 64

info@epigroup.nl