Welke ondergrond is geschikt voor een gietvloer?

Kan een gietvloer op iedere ondergrond worden aangebracht? Deze vraag horen we wel vaker. Een gietvloer wordt vloeibaar aangebracht en is bijna op ieder oppervlak aan te brengen. Echter is voor iedere ondergrond wel een andere aanpak vereist. In deze blog vertellen we welke ondergronden geschikt zijn en welke voorbereidende werkzaamheden vereist zijn voor het plaatsen van een EPI gietvloer.

Algemene voorbereiding

Een gietvloer kan alleen aangebracht worden op onbeschadigde en schone ondergronden. Oneffenheden en beschadigingen dienen vooraf hersteld te worden. De te gebruiken ondergronden dienen stabiel, dragend en vormvast te zijn. Gietvloeren zijn ook perfect te combineren met vloerverwarming.

Gietvloer in horeca
EPI Coatingvloeren 300 POX

Gietvloer op een betonnen ondergrond

Beton is bij uitstek geschikt als ondergrond voor een EPI gietvloer. Een betonnen ondergrond is meestal egaal en vereist daardoor minder voorbereiding. Voor een betere hechting dient de ondergrond eerst opgeschuurd te worden. Verder is de EPI gietvloer ook geschikt voor over een zandcement dekvloer of anhydriet ondergrond.

EPI Superbase Gietvloer in restaurant

 Gietvloer op een houten ondergrond

Een gietvloer kan perfect geplaatst worden over een houten ondervloer. De ondervloer dient volledig vlak te liggen en vrij zijn van oneffenheden. Ook aanwezige naden, kieren en gaten dienen volledig te zijn afgedicht. Daarnaast dient de houten ondervloer voorbewerkt te zijn om werking van het hout tegen te gaan.

Gietvloer over plavuizen of tegels

Plavuizen of tegels zijn geschikt als ondervloer. De tegelvloer dient vast te liggen en onbeschadigd te zijn. Een extra egalisatie laag zorgt voor de opvulling van de naden en kieren. Zo wordt de beste resultaat behaald.

Bekijk de referenties

Bezoek de referentiepagina voor een overzicht van afgeronde projecten, gecategoriseerd in vloersystemen. Van designvloeren tot aan industrievloeren en sportvloeren.

EPI Superbase Gietvloer in Winkel

Lees andere trendberichten

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De zoektocht naar nieuwe kleuren

De nieuwe kleurencollectie voor de EPI gietvloeren is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Maison Marie, AL architecten, EQ Interieur en TREU Interior Specials. Op uitnodiging van EPI zijn deze partijen samen met ons begonnen aan een zoektocht tot nieuwe...

mehr lesen
Tips voor werken in warm weer

Tips voor werken in warm weer

We kunnen weer gaan genieten van prachtige warm weer. Voor de verwerkers van EPI producten zorgt dat voor wat extra aandachtspunten voor het beste eindresultaat.   Onze tips:   Neem voorzorgsmaatregelen zodat de verwerkingsomstandigheden optimaal zijn Laat...

mehr lesen
Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Een unieke opleiding tot VVVF verfvakman

Op woensdag 14 oktober heeft Robbert van der Eijk, initatiefnemer en directeur van De IJssel Coatings in Moordrecht, het startschot gegeven voor de opleiding tot VVVF verfvakman van VAPRO. Drie EPI Group collega’s maken gebruik van de kans deze unieke opleiding te...

mehr lesen