Referentie – Productiehal Vialis, Houten – ESD

EPI Corestone Nature

Vialis ontwikkelt integrale oplossingen voor het managen van verkeersstromen op de weg en het water. Zo realiseerde ze afgelopen decennia diverse verkeerssystemen voor oa. bruggen, viaducten en spoorwegovergangen. Vialis verbetert met intelligente oplossingen de veiligheid, duurzaamheid en doorstroming van de Nederlandse infrastructuur. In eigen beheer produceren zij instrumenten die een essentiële functie hebben om de infrastructuur te stroomlijnen. Om de productiecapaciteit en veiligheid te vergroten hebben zij hun productiehal gerenoveerd.

Voor deze vernieuwde productiehal met 24 werkplekken zocht Vialis een vloersysteem dat de opbouw van statische elektriciteit voorkomt en een veilige werkomgeving waarborgt.

Veiligheid op de werkvloer

Veilig werken binnen Vialis is een belangrijke pijler, het was één van de redenen om een vloersysteem toe te passen dat niet alleen bestand zou zijn tegen de dagelijkse belastingen, maar ook weerstand kon bieden tegen elektrostatische spanningsopbouw en om schade aan apparatuur en componenten door ongecontroleerde elektrostatische ontladingen te voorkomen. Deze geringe elektrostatische ontladingen kunnen bij de assemblage de apparatuur ontregelen en storingen veroorzaken.

EPI ESD Vloeren

EPI ESD/ATEX vloersystemen voorkomen elektrostatische spanningsopbouw en voldoen aan de huidig geldende norm NEN-EN-IEC 61340-5-1:2016 welke de algemene eisen voor een ESD veilige werkomgeving (EPA) omschrijft.

Onderdeel van deze norm is de “Walking test”, deze looptest meet de lichaamsspanning tijdens het lopen van een persoon met ESD schoenen op de vloerafwerking. Horizontale doorgangsweerstand wordt gemeten door middel van een mens met ESD schoenen die op de werkvloer staat, de totale weerstandsketen tussen mens en het aardingsreferentiepunt (ARP) dient niet hoger te zijn dan 1 x 109 Ω.

In deze vernieuwde productiehal is de ESD-vloer aangebracht onder de werkplekken en de wandelpaden zijn voorzien van een antislip systeem. Zo zijn de werknemers verzekerd van een veilige werkplek.

Op zoek naar de vloeroplossing voor jouw project? Wij adviseren je graag! Neem vrijblijvend contact op.

^

Project

EPI ESD gietvloer in productiehal

^

Locatie

Houten

Systeem

EPI ESD 

^

Kleur

Diverse RAL-kleuren 

EPI Corestone Nature
EPI Corestone Nature
EPI Corestone Nature
EPI Corestone Nature - Concrete
EPI Corestone Nature
EPI Corestone Nature
EPI Corestone Nature - Concrete
EPI Corestone Nature - Concrete